Leta i den här bloggen

söndag 21 mars 2010

Söndags middag

Igår så skulle vi egentligen äta älgkött till middag men eftersom sonens tjej skulle äta hos oss och sonen helst ville ha tacos så blev det tacos..
Måste ju visa vilken himla snäll mamma jag är när hans tjej är på besök, vem vet jag kanske fick några pluspoäng där, ha ha.
Därför så fick det bli till att skära upp älgköttet idag istället, en liten fin och mör älgnötrulle som tillagades så här..




Älgköttsgratäng med kantareller
ca 6 port

700 g nötrulle (av älg)
smör till stekning
2 dl gula kantareller
1 dl trattkantareller
1 dl purjolök
1 brk kantarellost
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 msk soya
1 msk fransk senap
1 msk kalvfond
1 hackad röd paprika
riven ost
salt, peppar

Gör så här
Skiva nötrullen i ca 1 cm tjocka skivor. Stek i stekpannan så att dom får färg.
Lägg över köttbitarna i en smord gratängform.
Fräs på kantarellerna och purjolöken, häll det sen över köttet i gratängformen.
Blanda i övriga ingredienser i pannan och koka upp, även paprikan.
Häll såsen över köttet och strö riven ost över.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Koka pasta och ha till.
Servera med lite grönt..
Mumsigt.

Familjens smakpanel säger...
Tummen upp, dottern och sonen tog om och så gjorde även vi (man kanske missade nått första varvet), gott gott..

4 kommentarer:

KarinW sa...

Du vilken "god helg" ni haft! Förstår om du vill samla poäng hos tjejen, det skulle jag också gjort. Den där köttgratängen ska jag testa och nutellagrejen vill jag bara drömma om....
Ha en bra vecka min vän!

Hanna sa...

Verkar jättegott. Måste provas för att få lite variation, gör mest samma mat vecka ut och vecka in.

Anonym sa...

Klart du plockade hem pluspoäng!! :) Hejja!! Vilken mysighelg ni verkar haft! Kram

Anonym sa...

Tack! Ditt recept var helgens höjdpunkt. Lyckades att få en matlåda till veckan ser redan fram emot måndagens lunch. Från en man som inte är så bra i köket mycket uppskattat av frugan