Ha aldrig prövat den varianten förrut, men eftersom det lät gott så måste man ju testa.
Jag hade dock ingeting att oroa mig för, det blev hur gott som helst.
Jag hade dock ingeting att oroa mig för, det blev hur gott som helst.
Portergryta
ca 8 pers
1 vitlöksklyfta (hade inte jag)
1 flaska porter (50 cl)1 dl outspädd svartvinbärssaft
½ dl kinesisk soja2 köttbuljongtärningar
1 tsk timjan8 enbär6 svartpepparkorn
vattenSås
5 dl kokspad2 ½ msk vetemjöl
5 dl gräddeGör så här
Stek grytbitarna i en stekgrytan/stekpannan med en klick smör tills dom fått lite stekyta.Hacka löken och lägg ned i grytan. Tillsätt alla övriga ingredienser (utom till såsen). Häll på ca 5-6 dl vatten. Låt puttra i ca 2 timmar.
När det puttrat klart så silar du bort skyn från grytbitarna. Obs! spara skyn.Plocka bort enbären om du kan hitta igen dom bland grytbitarna.Koka upp skyn och rör ut vetmjölet och häll i grädden. Lägg tillbaka grytbitarna och låt puttra i ca 10 minuter..
Servera med pressad potatis och sallad..
4 kommentarer:
.,.mums!
veronnes
Jag som ÄLSKAR Poreterstek måste ju prova detta!!
Ja, dessa tonåringar.....;)
Ha det bra! /Åsa.
Jag tycker det låter smarrigt!
Veronnes: jo det va rikitgt gott
Åsa: jo tonåringarna är roliga, varje dag är ett äventyr...Han är allätare men måste lägga in en liten liten "kommentar/protest" ibland..
Anna: det va jättegott, kul att få göra en ny variant av porterstek
Skicka en kommentar