Då blev det att återigen besöka hallon och blåbär och baka hennes enormt goda vitlöksbröd..
Här har ni receptet.
Vitlöksbröd
3 dl vatten
1 pkt jäst
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 tsk socker
½ krm svartpeppar
2 msk finhackad persilja
1-2 vitlöksklyftor
3 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
Gör så här:
Gör så här:
Värm vattnet till 37°C. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt olja, salt, socker, peppar, persilja, pressad vitlök, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 30 min. Tag upp degen på mjölat bord och knåda den lätt. Forma degen till en längd och dela den i 12 bitar. Fördela dem i en smord muffinsplåt. Låt jäsa under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 min.
Tag bröden ur formen och låt dem svalna på galler under duk.
Spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 30 min. Tag upp degen på mjölat bord och knåda den lätt. Forma degen till en längd och dela den i 12 bitar. Fördela dem i en smord muffinsplåt. Låt jäsa under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C. Grädda i mitten av ugnen 20 - 25 min.
Tag bröden ur formen och låt dem svalna på galler under duk.
5 kommentarer:
Låter smarrigt! För att det ska bli nåt hembakt här, så överlämnar jag geggandet till Frida, eller hur?
"Bakerskan"
Blir bra det, eller du kanske kan använda en livlina och ringa en vän?
Kram
Växelhäxan
..ja du kan baka du...en annan...kan inte det. Du och Leila. Suck.
Hoppas dom blev lika goda som sist! Längtar redan till ikväll...
//TEssan
och du kan aldrig gissa vem den livline-vännen är?
Skicka en kommentar