Leta i den här bloggen

söndag 8 februari 2009

Lördags middan

Vi hade bestämmt att det skulle bli potatisgratäng idag, det va så himla längesen vi åt det.
Frågan va ju bara vad vi skulle äta till????
Tillslut så föll poletten ned, Elefantöra får det bli, mm smaskens.



Potatisgratäng:

Potatis för 4 pers
3 dl grädde
gul lök
Persillade
Salt och peppar..

Ids inte skriva hur man gör, tror alla vet det vid det här laget...






E
lefantöra:

ca 500 g entrecote (älg har jag)
Salt, peppar

Gör så här:
Skiva ungefär 1cm tjock och banka sedan ut köttet.
Salta, peppra, ta dom kryddor du vill ha.
Stek i stekpannan ca 1-2 min på varje sida.





Sås:
3 dl grädde
smörsopp
kantareller
Soya.
Salt och peppar

Detta blev så fruktansvärt gott, kan starkt rekommendera att ni provar..
Servera med sallad.



Inga kommentarer: