Leta i den här bloggen

lördag 14 februari 2009

Frukost


Idag till frukost så prövade vi en limpa som jag bakade förra helgen och jag kan verkligen rekomendera den.

Här kommer receptet.

Lördagslimpa

50 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
2 ägg
2 dl farinsocker
ev brödkrydda ( jag tog 1 msk)
16-17 dl rågsikt
1 dl vetemjöl

Gör så här
Smula ned jästen i en stor bunke, blanda med ljummet vatten, salt, ägg och farinsocker. Arbeta in det mesta av mjölet, låt jäsa under duk i 15 minuter.
Knåda in resten av mjölet, forma 2 limpor och lägg i smorda formar. Eller dela degen i bitar och lägg i smord långpanna till ett enda stort brytbröd.
Grädda långt ner i ugnen i 200 grader i 30- 40 minuter. Täck med folie om bröden börjar se mörka ut..





Obs ni törs pröva dom är jättegoda...

Inga kommentarer: