Tyckte det va dags att pröva några nya bullar eller thekakor och då hittade jag detta recept.
Otroligt saftiga och goda bullar.
Ni måste bara pröva.
Här kommer receptet.
Frukostbröd
1 pkt jäst
50 g smör
5 dl mjölk
250 g keso naturell
1 msk sirap
1,5 tsk salt
0,5 tsk brödkrydda
0,5 dl solrosfrön
3 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
Pensling
1 ägg
0,5 dl solrosfrön
Gör så här:
Smula ned jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader.
Häll vätskan över jästen och rör tills det har löst sig.
Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solrosfrön. Blanda i mjölsorterna.
Degen ska vara ganska lös.
Arbeta degen i ca 10 min för hand eller 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek ca 40 minuter.
Dela degen i ca 25 runda bullar och låt dem jäsa på bakplåt under duken i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön.
Grädda på andra falsen nerifrån ca 10 minuter..
1 kommentar:
Usch så hungrig jag blev nu då!
Skicka en kommentar