Leta i den här bloggen

torsdag 26 februari 2009

Frukostbröd

Tyckte det va dags att pröva några nya bullar eller thekakor och då hittade jag detta recept.
Otroligt saftiga och goda bullar.
Ni måste bara pröva.
Här kommer receptet.



Frukostbröd

1 pkt jäst
50 g smör
5 dl mjölk
250 g keso naturell
1 msk sirap
1,5 tsk salt
0,5 tsk brödkrydda
0,5 dl solrosfrön
3 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg
0,5 dl solrosfrön

Gör så här:
Smula ned jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader.
Häll vätskan över jästen och rör tills det har löst sig.
Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solrosfrön. Blanda i mjölsorterna.
Degen ska vara ganska lös.
Arbeta degen i ca 10 min för hand eller 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek ca 40 minuter.
Dela degen i ca 25 runda bullar och låt dem jäsa på bakplåt under duken i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön.
Grädda på andra falsen nerifrån ca 10 minuter..

1 kommentar:

Anonym sa...

Usch så hungrig jag blev nu då!