Leta i den här bloggen

fredag 26 mars 2010

Våffeldagen

Våffeldagen va det igår och visst eller rättare sagt självklart blev det ju våfflor till middag igår.
Va dock bara jag och dottern som åt, sonen han ha ju precis blivit stadd i kassan igen så han åt hamburgare med några polare och gubben han är ute kör lastbil.
Vi fick ju desto fler våfflor då istället.

Denna gång så hade jag ju köpt hem alla ingredienserna även kok-marsan så nu fick vi pröva hur dom smakade.
Tummen upp fick dom här.

Lägger in receptet igen om ni har glömt det.



Våfflor

ca 12 laggar

150 g smält smör
5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 msk Kok marsanpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här
Häll upp smör och mjölk i en bunke och rör försiktigt ned mjölet.
Rör hela tiden så det inte blir några klumpar, tillsätt övriga ingredienser och rör för glatta livet..
Sen gräddar du och serverar med ev vispad grädde, sylt, smör, socker eller glass..

Jag hade grädde och hemkokt blåbärssylt, det är livet på en pinne det, ha ha.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fan!
Jag plockade inga blåbär i somras så jag har ju som sagt då ingen blåbärssylt. Skit åsså, inte ens morsan hann med innan alla Thailändare hade rensat skogen!
Ack vi slöa svenskar. Nåväl.

Såg ju gott ut det där..jag gjorde våfflor åt grabbarna grus i söndags som vi åt i det vackra vädret så jag tyckte att det räckte. Våfflor kan man faktiskt äta för ofta anser jag..långt emellan gångerna för mig tack.

Jag kommer inte in på bloggen..så det blir inga uppdateringar för mig..konstigt så säg?

Sonen ska ut på krogen i helgen, giv mig stryka, oroligt värre!

Sen så blir det ju som vanligt S/D/R för oss hela helgen.
Det är nästan så att ögat tåras. Vackert så säg?

Ha nä.

veronnes

Växelhäxan från norrland sa...

ja det är ju både för och nackdelar med att dom blir större.
Jag undrar när den där klumpen i magen (oron) ska försvinna..
Eller så kanske man lär sig att leva med den..
Blir det till påsk då?