Bror med familj hälsade på oss på lördag och sov över..
Gjorde denna efterrätt som jennie på kalasgott frestade med
Daimchokladkaka med DigestiveBotten
• 15 Digestive kex
• 50 g osaltat Smör
Kaka:
• 125g Smör
• 2 Ägg
• 3 dl Strösocker
• 2 tsk Vaniljsocker
• ½ dl Kakao
• 1 krm Salt
• 2 dl Vetemjöl
• 2 msk kallt Kaffe
• 50g grovt hackad Daim
Gör så här
1. Botten: Mixa digestivekexen till ett fint pulver.
2. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
3. Tryck ut kexmassan i botten av en rund form och grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 10 min. Låt svalna.
4. Kaka: Smält matfett och ställ det åt sidan.
5. Rör snabbt ihop ägg, socker, kakao, salt och mjöl med en slev.
6. Tillsätt matfett, kaffe och den hackade chokladen.
7. Häll smeten över den avsvalnade kexbotten.
8. Grädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 50 min.
2 kommentarer:
Haha, då kan vi byta recept med varandra där på hemmet ;)
Jag gjorde den där pajen och den andra Daimpajen du hade du på din blogg på min födelsedag, mycket uppskattade var de =)
Gjorde även en Limepaj som gick åt som smör i solsken =)
Verkar som ni haft en trevlig Valborgshelg =) Hoppas ni får en fortsatt bra vecka också
Så gott så gott! Ser att du har min gamla adress kvar på länken. Jag har bytt till ett eget domän och du finner mig nu på:
http://www.nadjaskitchen.se
Välkommen!
Nadja
Skicka en kommentar