Gjorde i ordning denna gryta redan på söndagkväll, så den har fått stå och mojja ihop sig riktigt ordentligt.
Här kommer receptet.
Älgskavgryta
600 g älgstek
5 dl grädde
1 stor gul lök
salt
svartpeppar
Lite dijonsenap ca 1 msk
Gör så här
Ta upp köttbiten och låt den tina lite grann. Karva tunna bitar ur steken och lägg i stekgrytan. Går lättast att karva om den är frusen. Fräs köttbitarna så dom får färg. Lägg i löken och fräs på. Salta, peppra och lägg i dijonsenapen. Häll på grädde och låt puttra i ca 30 minuter.
Gör gärna i ordning grytan dagen innan så den får mojja till sig över natten. Blir såååå gott.
Vill ju egentligen lägga i hela champinjoner också, men i och med att man är en väldigt snäll mamma så gör jag ju inte det åtminstone inte denna gång.
Smaklig måltid.
6 kommentarer:
Wow, det såg gott ut Växel
Ge veronnes tips på fläskfilé såg en bild på hennes blogg och det såg ut som om J går omkring utan lod om jag säger så.... PRONTO!
vad blir det för mat?
Va ska du bjuda på nu på lördag då?
Å vilka är de lyckliga som ska få äta´ne?
Å du...maila lite bilder vettja från barnvakts tiden...så kan ja kanske trycka upp dom hos mig...OM ja hinner! :P
ska göra det sen, ha filmat humpe på boben också..
Hej! Vad skoj att du återkommer till mig. Har tittat igenom dina recept nu och hittat en hel del som jag blev sugen på!
Kände även igen något av mina egna recept(festgratängen tror jag det var)
Ha en skön helg! //Camilla i Motala
Skicka en kommentar