Leta i den här bloggen

tisdag 3 mars 2009

Efterrätten på pysselkvällen

Va inne på en blogg och såg att hon hade gjort en kexchokladpaj och kom att tänka på att jag nog hade ett sånt recept.
Dök ned i recept samlingen och tillslut så hittade jag det.
Försvinnande god måste jag säga, och häxorna ja dom lät som maraboureklamen mm mm.
Här kommer mitt recept.



Kexchokladpaj

5 kexchoklad (mellanstorleken)
6 msk smält smör
150 g blockchoklad (jag hade mörk)
4 msk grädde
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker

Gör så här
Krossa kexchokladen när den fortfarande är kvar i förpackningen. Smält smöret.
Bland krosset och smöret.
Tryck ut i en form med avtagbara kanter.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 6 min. Ta ut och låt svalna.
Smält blockchokladen i en kastrull och häll i grädden. Vispa ned äggulorna i smeten och vaniljsockret.
Bred över pajskalet, ställ in i frysen.
Servera sen med glass eller grädde.



7 kommentarer:

Anonym sa...

Gottigotti, den vill jag smaka!

/Bakerskan, NOT

Jessica sa...

Kexchokladpaj låter så gott, har också ett recept i mina receptgömmor, dock är det fortfarande obeprövat, kan bero på att kexchokladen är uppäten redan innan den hamnat i en paj =).

Låter som ni hade en toppenkväll!

Lillemor sa...

vilken mysig blogg, det vattnas bara i munnen.Vilka fina talrikar du har :) !!!På www.lapoterie.se Har Åsa börgat att lägga in lite recept.
Det kommer in många nyheter i April som är till när man ska laga mat och baka. Hare bra

Växelhäxan från norrland sa...

Tack, och välkommen. Ska gå in och kika på sidan, tack för tipset

Anonym sa...

Nu börjar det likna nåt.
Vi ska ju till fjällen senare i vår och då måste du tänka på att du ska lägga ut recept med mat som man kan förbereda hemma och ta med sig..eftersom mycket av tiden spenderar man ju i backen och på after skiinn.. med orden:
-SÄTT UPP DET HÄR PÅ RUM 601!! YEAH LET`S ROCK!!
//veronnes´

typ som köttfärsgratängen..den ska jag göra...

malinns sa...

Oj så gott det såg ut... mums!

Pernilla sa...

Mmm, det såg farligt gott ut! Jag skrev ut receptet på direkten och satte in det i min receptpärm så nu ska det snart provas :)