Leta i den här bloggen

söndag 22 mars 2009

Daimkladdkaka



100 g smör
2 dubbeldaim (ca 110 g)
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Gör så här
Smält smöret. Bryt under tiden sönder daimen i sina paket och vispa ner smulorna så de smälter i smöret. Tålamod - de tar en stund att smälta. Blir till slut en seg massa.

Vispa ägg och socker poröst blanda sedan ned daimsmöret

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en 2-liters plastpåse, rista så att det blandas. Rör ner i smeten.

Smörj och bröa en låg glasform, 26 cm i diameter. Bred ut smeten i formen och grädda den i 175 º varm ugn i 18 minuter.

6 kommentarer:

Anonym sa...

oj oj...den här kan vi väl äta på festen...//veronnes

Anonym sa...

Hm, jag tycker mej minnas att du sagt att du äter viktväktarmat. Men det är ju godsaker hit och godsaker dit som du lagar....

Anonym sa...

det gör jag ju också, märks inte det?

Anonym sa...

Jo men du lagar ju så god mat och andra läckerheter... hur klarar du att avstå?

Anonym sa...

Avstå? nu förstår jag inte?
ha du inte läst vvkokböckerna är ju bara sådana recept jag gör eller har jag blivit lurad tro? :-(
Vxlhäxan

Anonym sa...

men vilken smarrig kladdkaka!